Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Unknown

Όχι φρούτο αμέσως μετά το φαγητό

                              

Λάθος κάνουν όσοι απολαμβάνουν ένα φρούτο μετά το τέλος του γεύματος, λένε οι ειδικοί, καθώς η λήψη των πολύτιμων διατροφικών του στοιχείων εκείνη την ώρα είναι πολύ μειωμένη.



Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν σήμερα ότι η συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να τρώνε το φρούτο αμέσως μετά το φαγητό τους είναι λάθος. Το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός στην παρουσία φαγητού στο γαστρεντερικό μας σωλήνα και αφετέρου στα ένζυμα που εκκρίνονται αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της πέψης. Τα δύο αυτά στοιχεία εμποδίζουν την καλή απορρόφηση των συστατικών και των βιταμινών των φρούτων.

Αντίθετα, 2 με 3 ώρες μετά το γεύμα, θεωρούνται ιδανικές οι συνθήκες για την κατανάλωση ενός φρούτου και την απορρόφηση των βιταμινών του. Καλό είναι λοιπόν να καταναλώνουμε τα αγαπημένα μας φρούτα ως ενδιάμεσα «σνακ» και όχι στο κλείσιμο των γευμάτων, γιατί έτσι δε θα απολαμβάνουμε μόνο τη γεύση τους, αλλά θα παίρνουμε και όλα τα πολύτιμα συστατικά με τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό μας.

Unknown

About Unknown -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :